Twee teamleden delen hun zoektocht naar hun CHI ambitie

Naar aanleiding van onze posts van afgelopen weken over “Hoe CHI (Concreet Haalbaar Inspirerend) is jouw ambitie?” ontvingen we de vraag “Over welke ambitie hebben jullie het, privé of zakelijk? ” Mooie vraag! We zijn er verder over gaan nadenken.
Wij hebben een holistisch beeld van de mens, privé en zakelijk gaat voor ons hand in hand. Toch blijkt het antwoord op deze vraag minder eenvoudig dan we dachten.
Daarom starten we deze week met een zelfonderzoek, hoe zit het eigenlijk bij ons? Gaaf als je meedoet om dit onderzoek ook met jezelf te doen, deel het met ons!
Hebben we meerdere ambities op geheel verschillende vlakken? Willen we meerdere dingen tegelijk of naast elkaar nastreven? Of is er een hoofdthema of een centrale drijfveer waardoor deze ogenschijnlijk verschillende ambities verbonden zijn?
Onze eerste gedachten hierover:

Steven:
De belangrijkste rollen in mijn leven zijn die van de vader, de ondernemer, de hobbyist . Nu na mijn scheiding plaats ik mijn vaderrol als eerste, oeps “hehe” hoor ik mijn ex-vrouw en moeder van mijn kinderen zuchten 😉 Geen kwaad woord over haar. Liefste ex ever. Ik zie duidelijk een rode draad van mijn ambitie en missie door al deze rollen. Zo ga ik er momenteel mee om. Mijn levensmissie is met technologie persoonlijke ontwikkeling beschikbaar maken voor iedereen die het wil, ongeacht hun budget. Als vader is mijn ambitie om mijn kinderen de kaders te geven zodat zij zichzelf mogen zijn. Ik help ze keuzes te maken die het beste bij hen passen, los van de druk van hun omgeving, vrienden en school enz. Hen helpen geeft mij veel inzicht hoe kinderen keuzes maken. Het is mijn ambitie als ondernemer om straks met iSeekMe ook jongeren te helpen met hun studiekeuze en eerste baan als voorbeeld. Mijn vrijetijdsbesteding zie ik als een speeltuin en inspiratiebron voor mijn rol en missie als ondernemer. Koken en sporten vind ik leuk, nu heb ik een extra drive. Als 1 van mijn producten FutureFit Platform heet, dan zal ik er zelf fit moeten uitzien 😉

Karen:
Als ik goed over de vraag “Prive- of zakelijke ambitie?” nadenk, lijk ik meerdere ambities te hebben.
Als moeder, therapeut, trainer en actieve vrouw ben ik veel betrokken bij anderen. Mijn streven ( is dat een ambitie?) in de opvoeding van de kinderen was en is: hen laten opgroeien tot zelfstandige, zelfbewuste, sociale mensen met vertrouwen in zichzelf en anderen. In feite begeleid ik hen al jaren op een iSeekMe reis, waarin steeds het thema is “wat past het best bij jou?”
In mijn vak als therapeut en trainer leer ik mijn cliënten bewust te worden van hun gevoelens en hun keuzes in het leven. Mijn ambitie is hen FutureFIt te maken: Waar gaat mijn hart harder van kloppen? Waar krijg ik energie van? Wanneer zij die antwoorden gevonden hebben, blijkt hun veerkracht weer te groeien.
Als vrouw is mijn ambitie het empowerment van vrouwen te vergroten.Daarnaast ben ik actief bezig de betrokkenheid binnen de wijk waar k woon te verhogen. Voor 2018 is mijn ambitie: voor het 100-jarig bestaan van de wijk 100 personen enthousiast maken voor het running dinner.
Het lijkt misschien wat veel en enorm divers als je dit zo leest. Toch voelt het voor mij alsof er een grote gemeenschappelijke noemer is waaronder deze ogenschijnlijk verschillende ambities te vangen zijn. Keep you posted. : )

De voorlopige conclusie:
De rode draad vinden in de verschillende rollen in Stevens leven heeft hem mentale rust gegeven. Of Karen een allesomvattende ambitie heeft daar zijn we nog niet achter.. we gaan door met ons onderzoek. Volg ons!

Lees hier onze blog over CHI ambities