Mentorschap made easy

BE PART OF THE MOVEMENT, BE A MENTOR

Een mentor zijn, dat kost toch hartstikke veel tijd?

Nee, dat hoeft niet. Ook in korte contactmomenten kun je uitstekend een mentor zijn. Denk aan: het stellen van een vraag, het delen van jouw ervaring en het bieden van inspiratie. Vaak zijn de dingen die zo simpel of voor de hand liggend zijn voor jou, waardevol en verrijkend voor de ander. Zo help je een ander, in 5-10 minuten, haast ongemerkt, op weg. En vergeet niet: naast jou zijn er op iSeekMe vele andere mentoren, die uit verschillende perspectieven, hun steentje bijdragen. Het hangt niet alleen van jou af.

Het échte werk? De échte uitdaging? Die zit natuurlijk bij degene die feedback en inzichten ontvangt en hiermee aan de slag gaat.  En misschien ben jij dat ook wel, want volgens het principe achter iSeekMe, ben je tegelijkertijd mentor en mentee.

Everyone is a mentor

iSeekMe is een inspirerend en lerend mentor-2-mentor platform waar mensen uit verschillende levensfases en branches elkaar, door het geven van feedback en chatgesprekken, ondersteunen in hun sociaal-emotionele ontwikkeling zodat ze betere levenskeuzes maken (studie & carrière, financiën, gezondheid en relaties). Jij bent een mentor en anderen zijn een mentor voor jou. Een concreet voorbeeld.

Antoni is 17 jaar en vindt het lastig een studie te kiezen. Een van de achterliggende oorzaken is zijn perfectionisme en zijn wens het voor iedereen goed te doen. Vanuit zijn culturele achtergrond is hij gewend harder te moeten lopen dan anderen. Via iSeekMe komt hij in gesprek met Marieke die met hetzelfde dilemma zit. Antoni wil iets met (auto)techniek doen, maar de sociale status van deze studies is niet hoog in zijn omgeving. Hij heeft nog geen gevoel bij andere sectoren. Door regelmatig chatgesprekken te voeren krijgt hij ook een gevoel voor de financiële sector. Marieke neemt Antoni ook mee in haar eigen zoektocht.

#studiekeuze

Marieke is 30 jaar en voelt zich haar hele leven een buitenbeentje. Een groot gedeelte van haar schooltijd heeft ze gehoord dat ze ‘gewoon’ mee moet doen en voor een serieuze ‘echte’ studie moet kiezen. Ze gaat bedrijfskunde studeren, werkt korte perioden in verschillende rollen voor verschillende werkgevers. Binnen iSeekMe is Marieke mentor van twee scholieren die worstelen met hun creativiteit en niet gemakkelijk hun weg vinden binnen het schoolsysteem. Via Marieke krijgen deze scholieren, haar mentees, een andere kijk op de wereld na hun opleiding, studiekeuzes en carrièrekeuzes.

#carriereswitch

Tom is 51 jaar en is op zijn beurt de mentor van Marieke. Hij is eigenaar van een designbureau met 15 medewerkers. Tom en Marieke reflecteren regelmatig online een paar minuten over de switch die Marieke wil maken van de financiële naar de creatieve sector. Marieke ontdekt via de vragen van haar mentor steeds meer overeenkomsten tussen haar eigen zoektocht en die van haar mentees. Marieke voelt dat ze de kracht ontwikkelt om de carrièreswitch te maken. Marieke’s mentees krijgen inzicht in hoe het is om in de financiële sector te werken en hoe je keuzes maakt die bij je passen.

#ondernemerschap

iSeekMe mentoren

We zijn er trots op dat deze inspirerende mentoren hun kennis en ervaring met jou willen delen.

Patricia	Bakker
Patricia Bakker

ANWB

Silke Achterbosch
Silke Achterbosch

Elite Model Management

Amzah Moelah
Amzah Moelah

ABN Amro

Saskia Beijersbergen
Saskia Beijersbergen

ABN Amro

Paul Hoogstraten
Paul Hoogstraten

Lagerweij

Jalken Antonia
Jalken Antonia

JAIK BV

Nathalie Hazenberg
Nathalie Hazenberg

ABN Amro

Rodney Bos
Rodney Bos

ANVS

Mira van Grinsven
Mira van Grinsven

Wilskracht kindercoaching

Bas Hawinkels
Bas Hawinkels

Nestlé

Elbert Frans
Elbert Frans

SAP consultant

Rik	Bergevoet
Rik Bergevoet

Student

Lorenzo Sendar
Lorenzo Sendar

ROC Mondriaan

Ellemieke van Beek
Ellemieke van Beek

ABN Amro

Joanita Tibbertsma
Joanita Tibbertsma

ABN Amro

Albert Romeo
Albert Romeo

Ondernemer

Daisy Ardaseer
Daisy Ardaseer

Hoffelijk Groep

Leigh Hogendorp
Leigh Hogendorp

available for new job

Rob Mulder
Rob Mulder

Polder Knowledge

WORD ook een mentor

Ben je geïnspireerd door deze mooie mentoren, wil je ook jouw kennis en ervaring delen met anderen?
Laat het ons dan weten, we gaan graag met je in gesprek.

Mentoren uit deze organisaties doen al mee.

Pin It on Pinterest