Word een mentor voor Rotterdamse jongeren

Heel fijn dat er mensen zijn die zich net als wij willen inzetten om hun kennis en ervaring te delen.

Hé, goed je hier te zien! Je hebt interesse om een mentor te zijn voor (Rotterdamse) jongeren. Daar zijn we heel blij mee, want als maatschappij hebben we veel te weinig aandacht voor de sociaal emotionele ontwikkeling van jongeren. 1 op de 5 jongeren heeft mentale klachten, 1 op de 3 jongeren ervaart prestatiedruk of keuzestress. Er gaat zoveel talent verloren doordat we dit niet de allerhoogste prioriteit geven! Deze uitdaging kunnen we alleen oplossen met mensen zoals jij, mensen die bereid zijn hun kennis en ervaring te delen.

 We zijn een innovatieve startup, we kunnen ons dus heel goed voorstellen dat je nog vragen hebt, bijvoorbeeld over het proces, kwaliteit van mentoren en tijdsinvestering. De antwoorden op deze vragen zullen we je op deze pagina geven.

In elk geval voel jij de behoefte om een bijdrage te leveren. Dankjewel, want je helpt ons letterlijk onze missie.

Vrijwillig maar niet vrijblijvend

OK, dat bedoelen we niet vervelend, maar zowel de deelnemende jongeren als de mentoren gaan echt een commitment met elkaar aan. De jongeren die meedoen zijn al door een selectieprocedure heen en zeer gemotiveerd. Je wordt gematched op basis van jouw profiel en je bent gedurende 9 maanden een mentor voor deze jongere.

Om de kwaliteit van het programma en de mentoren te borgen bieden we aan alle mentoren een training aan.

Online en offline

Gedurende het traject zijn er offline- en online contactmomenten. Live events zijn er bijvoorbeeld ter kennismaking en diverse workshops. Online staat de APP centraal in de begeleiding van de jongeren. Het geven van feedback op hun ambitie, één-op-één chatgesprekken of het delen van inspiratie via posts.

nb. Deze generatie is social media minded. Voor ons mentoren ligt dat anders, daarbij komt dat de APP continu in ontwikkeling is. We zijn er om je te helpen!

Een mentor zijn, dat kost toch hartstikke veel tijd?

Nee, dat hoeft niet. Ook in korte contactmomenten kun je uitstekend een mentor zijn. Denk aan: het stellen van een vraag, het delen van jouw ervaring en het bieden van inspiratie. Vaak zijn de dingen die zo simpel of voor de hand liggend zijn voor jou, waardevol en verrijkend voor de ander. Zo help je een ander, in 7 minuten, haast ongemerkt, op weg. En vergeet niet: naast jou zijn er op iSeekMe vele andere mentoren, die uit verschillende perspectieven, hun steentje bijdragen. Het hangt niet alleen van jou af.

Het échte werk? De échte uitdaging? Die zit natuurlijk bij degene die feedback en inzichten ontvangt en hiermee aan de slag gaat.  En misschien ben jij dat ook wel, want volgens het principe achter iSeekMe, ben je tegelijkertijd mentor en mentee.

Stappenplan om een iSeekMe mentor te worden

Download de APP

De eerste stap is simpel, ga naar de Apple Store of Google Play, download de APP en maak een gratis account aan.

VOLG DE TRAINING

In deze kleinschalige en persoonlijke training leer jij hoe je kunt leren van de ervaringen van anderen en hoe jij ook zelf een nog betere mentor kunt zijn.

creëer je profiel

Het creëren van je profiel is meteen een oefening; wat is mijn ambitie, wat kan ik als mentor voor anderen betekenen?

BE A MENTOR

We matchen je met 1 of 2 jongeren. Naast een online connectie in de APP verzorgen we een offline kickoff van het programma.

Versterk je Profiel

Geen stress, je iSeekMe profiel hoeft niet meteen perfect. Maak gebruik van deze tips voor een goed en inspirerend profiel.

FIND A MENTOR

Ook als je zelf een inspirerend mentor zoekt, kun je natuurlijk gebruik maken van het iSeekMe mentoren netwerk.

w

Coaching sessie

Helemaal klaar. Super! In een gratis coachingsgesprek met Steven geeft hij je feedback om je profiel aan te scherpen.

TRAINING: EVERYONE IS A MENTOR

Deze training is online en bestaat uit twee dagdelen. Na de training ben je een gecertificeerd mentor en ben je in staat de principes van Social Deep Learning toe te passen. De training heeft een waarde van € 350,- Als je dit kan én wil betalen zijn we zeer geholpen, het stelt ons in staat om nog meer jongeren te helpen. Ook met een deelbedrag zijn wij blij, maak dan gebruik van één van de kortingscodes. En kun je het niet betalen, no problem.

Check de beschikbare data en schrijf je nu alvast in:

Kortingscodes

  • 99% korting: ISM202299
  • 75% korting: ISM202275
  • 50% korting: ISM202250
  • 25% korting: ISM202225

Een concreet voorbeeld van mentorschap

iSeekMe is een inspirerend en lerend mentor-2-mentor platform waar mensen uit verschillende levensfases en branches elkaar, door het geven van feedback en chatgesprekken, ondersteunen in hun sociaal-emotionele ontwikkeling zodat ze betere levenskeuzes maken (studie & carrière, financiën, gezondheid en relaties). Jij bent een mentor en anderen zijn een mentor voor jou. Een concreet voorbeeld.

Antoni is 17 jaar en vindt het lastig een studie te kiezen. Een van de achterliggende oorzaken is zijn perfectionisme en zijn wens het voor iedereen goed te doen. Vanuit zijn culturele achtergrond is hij gewend harder te moeten lopen dan anderen. Via iSeekMe komt hij in gesprek met Marieke die met hetzelfde dilemma zit. Antoni wil iets met (auto)techniek doen, maar de sociale status van deze studies is niet hoog in zijn omgeving. Hij heeft nog geen gevoel bij andere sectoren. Door regelmatig chatgesprekken te voeren krijgt hij ook een gevoel voor de financiële sector. Marieke neemt Antoni ook mee in haar eigen zoektocht.

#studiekeuze

Marieke is 30 jaar en voelt zich haar hele leven een buitenbeentje. Een groot gedeelte van haar schooltijd heeft ze gehoord dat ze ‘gewoon’ mee moet doen en voor een serieuze ‘echte’ studie moet kiezen. Ze gaat bedrijfskunde studeren, werkt korte perioden in verschillende rollen voor verschillende werkgevers. Binnen iSeekMe is Marieke mentor van twee scholieren die worstelen met hun creativiteit en niet gemakkelijk hun weg vinden binnen het schoolsysteem. Via Marieke krijgen deze scholieren, haar mentees, een andere kijk op de wereld na hun opleiding, studiekeuzes en carrièrekeuzes.

#carriereswitch

Tom is 51 jaar en is op zijn beurt de mentor van Marieke. Hij is eigenaar van een designbureau met 15 medewerkers. Tom en Marieke reflecteren regelmatig online een paar minuten over de switch die Marieke wil maken van de financiële naar de creatieve sector. Marieke ontdekt via de vragen van haar mentor steeds meer overeenkomsten tussen haar eigen zoektocht en die van haar mentees. Marieke voelt dat ze de kracht ontwikkelt om de carrièreswitch te maken. Marieke’s mentees krijgen inzicht in hoe het is om in de financiële sector te werken en hoe je keuzes maakt die bij je passen.

#ondernemerschap

iSeekMe is een mentoring platform, een veilige plek om kennis en ervaring uit te wisselen om zo jouw ambitie/purpose scherpt te krijgen en te realsieren. Je vind er mentoren met diverse achtergronden en uit verschillende levensfasen om je te helpen met je persoonlijke ontwikkeling. En natuurlijk kun jij, als je dat wil, ook een mentor voor anderen zijn.

Ga naar de Apple Store of Google Play, download de APP en maak een gratis account aan.

Mentoren uit deze organisaties doen al mee.