sociaal-emotionele ontwikkeling voor iedereen beschikbaar maken.

Stel je voor dat we allemaal -jong, oud, arm en rijk- gratis toegang zouden hebben tot de meest geschikte mentoren op uitdagende momenten in ons leven… Dat is onze missie.

Wij vinden het gek dat coaches en mentoren maar voor een beperkte groep mensen toegankelijk is. Er moet ook vaak eerst een ‘probleem’ zijn om toegang te krijgen tot mensen die je de juiste vragen stellen en jou inspireren.

Ook vinden we het een gemiste kans dat de kracht van social media onvoldoende benut wordt. Hoe mooi zou het zijn als we mensen dagelijks 10 min met elkaar te laten reflecteren over hun sociaal-emotionele ontwikkeling. Mentorship made easy. Let’s launch iSeekMe!

Het probleem

Onze samenleving kraakt. De decennia-lange focus op de ontwikkeling van welvaart heeft ook negatieve gevolgen voor ons welzijn. Die gevolgen zien we onder andere terug in:

  • toenemende mismatch op de arbeidsmarkt:
  • verkeerde studiekeuzes;
  • psychische aandoeningen, zoals burn-out, bore-out, fear of missing out;
  • aantal mensen dat binnen een half jaar een nieuwe baan verlaat;
  • jongeren met een identiteitscrisis en keuzestress.

We kunnen nog wel even doorgaan en jij kent vanuit jouw perspectief weer andere voorbeelden. Met onze huidige mindset blijft dit probleem bestaan. En zolang sociaal-emotionele ontwikkeling, als sleutel tot de oplossing, niet voor iedereen toegankelijk is, zal dit zo blijven.

Waarom is persoonlijke ontwikkeling niet voor iedereen toegankelijk?

  • Vanwege de kosten van opleiding, begeleiding of coaching
  • Vanwege onbekendheid met sociaal-emotionele ontwikkeling of het imagoprobleem.
  • Binnen bestaande systemen krijgt sociaal-emotionele ontwikkeling onvoldoende prioriteit

A short history of iseekme

The journey of Steven de Lira, founder iSeekMe

Support our mission

 

We zoeken partners die willen helpen onze missie te realiseren.
Onze missie is sociaal-emotionele ontwikkeling voor iedereen toegankelijk en betaalbaar maken. Zodat iedereen kan leren verbinden en creëren op een dieper niveau. Ben jij nieuwsgierig naar hoe deze missie is ontstaan? Scroll verder. (leestip begin bij de bron in 1973)

 

2020

Mooie inzichten

De eerste reacties zijn motiverend. We krijgen mooie inzichten dankzij de eerste gebruikers. Investeren in ICT kost bijzonder veel geld. Er komt zoveel bij kijken: naast de techniek, moet je ook de psychologie van mensen begrijpen en inzetten. En de privacy bewaken. Want als we ergens zeker van zijn, is het dat privacy bovenaan onze prioriteitenlijst staat.

2019

Launching customer

Heel trots zijn we met Gemeente Den Haag als launching customer. Via het traineeprogramma helpt Gemeente Den Haag ons al diverse jaren met het online en offline testen van iSeekMe en de CHI-ambitie in verschillende versies. We krijgen veel nuttige feedback van de trainees.

2018

De eerste versie

Samen bouwen we, met bloed, zweet en tranen, een eerste en tweede werkende versie van iSeekMe.

2017

Meten is weten

Samen met de Hogeschool Leiden, faculteit Toegepaste Psychologie, ontwikkelen we een methode om de sociaal-emotionele ontwikkeling van grote groep mensen te meten. De essentie is een CHI (Concreet, Haalbaar en Inspirerende) geformuleerde ambitie.

2017

Je kan het niet alleen

Opgeven van deze droom was geen optie. Vervolg was een zoektocht naar een gepassioneerde ICT-partner. De les was tenslotte “Schoenmaker, houd je bij je leest”. Steven verkoopt een deel van zijn bedrijf aan Mark en Rob van Polder Knowledge. Zij worden zijn ICT-partner.

2015

Eerste poging

In 2014, na jaren van zoeken, vindt Steven een eerste opdrachtgever om te starten met het iSeekMe platform. Helaas mislukt deze poging. Achteraf gezien was het project te groot opgezet. Steven is geen programmeur en maakt fouten in opzetten van het ICT-project. Door een wisseling van de wacht bij de opdrachtgever werd het project geannuleerd. Dit kostte iSeekMe bijna de kop.

2014

Veel mensen helpen

Als je veel mensen wilt betrekken, biedt ICT een oplossing. En, wonder boven wonder, iSeekMe als domeinnaam is vrij! Heb je ooit eens geprobeerd een vrije domeinnaam .com te vinden? Wow. Dat is dus echt lastig. Ook in 2014. Dit voelde als een signaal dat dit de juiste weg was.

Checkvraag: leg jij de link met ICQ? Dan weet ik hoe oud je bent 🙂

2014

1000+ kids

In 2012 en 2014 loopt er een pilot project met ruim 1000 kinderen op Steven's geboorte-eiland Curaçao. De inzichten en ervaringen zijn zo waardevol dat hij dit groter wil aanpakken. Echter, het maken van een boek is kostbaar en moeilijk schaalbaar. Dus geen oplossing om veel mensen een kans te bieden voor het inrichten van de eigen zoektocht.

2013

Onzekerheid

Hoe pak je zoiets groots aan? Tijden van veel twijfel en onzekerheid. Bij twijfel niet doen, maar de wetenschap inschakelen 😉 jaja, Met bijna €100.000 aan subsidie doet Steven tussen 2008  en 2011 onderzoek met TNO en Universiteit Utrecht, gericht op de vraag: 'Hoe kan een systeem inspelen op de individuele leerbehoefte van een gebruiker om zijn of haar sociaal-emotionele ontwikkeling te versnellen?'.

Steven
2010

De missie

Al deze ervaringen, inclusief uitdagingen in relationele sfeer, versterken het gevoel van onrust  in een life changing moment. Wie ben ik? Waar hoor ik thuis?  Steven prijst zichzelf gelukkig  mooie mensen te mogen ontmoeten die hem helpen in zijn zoektocht. Maar niet iedereen heeft zoveel geluk.  Daarom willen we sociaal- emotionele ontwikkeling voor iedereen toegankelijk maken. 

2008

Mooooiste inzicht

Met het concept 'Schouderklopje.nu' spreekt Steven veel mensen over wat ze echt belangrijk vinden, waar ze van dromen en wat hun mooiste momenten zijn. De rode draad van de duizenden schouderklopjes die hij mocht uitdelen? Wij gaan bloeien en groeien door oprechte, persoonlijke aandacht en waardering!

2006

Pitstop

Wat is jouw gevoel nu, zo halverwege het wordingsproces van iSeekMe? Als je het met me wil delen, let's talk.

Gekke carrièremove

Na een succesvolle carrière in de telecomwereld, waar snelle leaseauto's en overvloed aan geld de norm waren, maakte Steven in 2002 noodgedwongen een carrièreswitch toen de arbeidsmarkt instortte. Hij werd operationeel manager industrie en MT-lid bij een sociale werkplaats.
Sociale werkplaats?! Vrienden en kennissen lachten Steven uit en maakten stomme grappen. Aanvankelijk schaamde hij zich dan ook voor zijn werk. Maar, het zou één van de beste beslissingen in zijn leven worden. Hij leerde op een andere manier naar mensen kijken: van productiemiddel naar mens.

2002

Weer bevoorrecht

Na zijn studie wordt Steven trainee bij een groot telecombedrijf. Opnieuw ontvangt hij veel investering in zijn ontwikkeling. Al snel ontdekt hij dat de hoeveelheid geld en energie die in zijn ontwikkeling is gestoken bovengemiddeld is. Niet iedereen heeft dit geluk.

1999

Breed kunnen kijken

Als jongvolwassene wilde Steven fysiotherapie studeren in Nederland maar werd uitgeloot. Zijn escape optie Technische bedrijfskunde was bij toeval raak. Na deze brede studie (waarmee je van alles iets weet maar net niks kunt) vervolgde Steven zijn zoektocht. Wat kan ik goed, voor wie wil ik iets oplossen en in wat voor soort bedrijf?

1995

Een  veilig thuis

Steven is een echte mengelmoes van Portugese en Afrikaanse invloeden, sociale klassen en opleidingen. Hij voelde zich nergens echt ‘thuis’ behalve thuis. Thuis gaf de veiligheid om buiten te kunnen exploreren. Laatste foto thuis op Curaçao voor vertrek naar Nederland om te studeren.

1994

Bevoorrecht

Een hele sportieve jeugd. Door zijn sterke fysiek behoort Steven tot het nationale team van Curaçao met judo en zwemmen. Vanaf een jonge leeftijd heeft hij daardoor toegang tot mental coaching en leert hij doelen stellen.

1985

De bron

Steven, een jongetje dat zich anders voelde. Maakte en droeg in zijn jeugd op het tropische Curaçao konijnenpantoffels. Waar de meeste jongeren bezig zijn met erbij horen, was het voor Steven belangrijker origineel te zijn.

Wat is jouw primaire vorm van intelligentie?

1973

Everyone is a mentor

Elkaar zien als een mentor om in gelijkwaardigheid van elkaar te leren, dat is het belangrijkste uitgangspunt van onze community. Wat er ook gebeurt in je leven, of het nu om carrière, gezondheid, relaties of een financiële stap gaat: er is iemand die eerder in jouw schoenen heeft gestaan, óf juist iemand die in jouw schoenen zou willen stappen.

Training: Everyone is a mentor

In deze kleinschalige en persoonlijke training leer jij hoe je sneller en leuker kunt leren van de ervaringen van anderen en hoe jij ook zelf een nog betere mentor kunt zijn.

mentorschap made easy

Wil je jouw kennis en ervaring met anderen delen? Sta jij zelf voor een keuzemoment en kun je wel wat advies gebruiken? We vertellen je er graag meer over.

Pin It on Pinterest