4 tips om anderen te inspireren met je iSeekMe profiel

Het aanmaken van je iSeekMe profiel doe je niet zomaar ‘even’ en hoeft ook zeker niet meteen perfect. Take your time, en maak gebruik van deze tips voor een goed en inspirerend profiel.

Tip 1
Een goede header foto staat symbool voor je persoonlijkheid

Tijdens een training nam iemand ooit een foto van zijn koksmes mee. Zijn uitleg was: “Ik heb een botte en een scherpe kant. Naast dat ik lomp kan zijn heb ik een verzorgende kant. Ik vind het fijn en rustgevend om voor anderen te koken”.

Tip 2
Relax neem jezelf en je ambitie niet al te serieus

Wij horen je al denken: ’Hoezo niet te serieus? Ik geef mijzelf hier behoorlijk bloot dus het moet goed zijn.’ Dat klopt, maar jouw ambitie is binnen iSeekMe niet in beton gegoten. Je gaat deze vaker aanpassen, doordat je geïnspireerd wordt door je mentoren en omdat je ouder en wijzer wordt, hopen wij voor jou 😉

Zie je ambitie als een kind die in ontwikkeling is. Kinderen spelen om te leren, dus speel met je ambitie. Samen spelen is leuker en leerzamer, dus deel jouw ambitie zo snel mogelijk met een paar mentoren.

mindset upgrade
  • Facebook
  • Pinterest
  • LinkedIn

Tip 3
Een ambitiefoto die een emotie aanspreekt is sterker

Emotie is wat mensen en jezelf in beweging brengt. Laten we dit toelichten met twee foto’s van de ambitie van 1 van onze founders.

Onderdeel van de ambitie van Steven is 10.000 mensen te helpen met hun sociaal emotionele ontwikkeling. Hij koos in eerste instantie deze foto, wat vrij functioneel zijn ambitie symboliseert.

  • Facebook
  • Pinterest
  • LinkedIn

Na lang nadenken (passief) kwam hij op deze foto. Deze foto heeft de emotie van het eerste project wat Steven met grote groepen heeft gedaan. Hij heeft een werkboek over talenten ontwikkeld dat door een paar duizend kinderen werd gebruikt op Curaçao. Dit gevoel is wat hij nu weer nastreeft met iSeekMe.

  • Facebook
  • Pinterest
  • LinkedIn

Tip 4
Je ambitie als een mini verhaal

Wat bedoelen wij met het woord ambitie binnen iSeekMe? Ambitie is het verhaal dat jouw leven betekenis geeft, wat jou drijft. Een ander mooi woord is ‘purpose’, of ‘ikigai’. Voor de techneuten onder ons, het is jouw persoonlijke operating systeem (OS).

Probeer je ambitie als een verhaal te formuleren. Verhalen raken ons onderbewuste omdat ze onze verbeelding aanspreken. Een goed verhaal bevat een stukje verleden, heden en toekomst inclusief de persoonlijke kwaliteiten die jou daarheen gaan helpen. Probeer je verhaal zo Concreet Haalbaar én Inspirerend mogelijk te formuleren. Meer hierover in deze blogs:

Bonus voor de eerste gebruikers.
Plan hier een afspraak met Steven voor je gratis 30 minuten profiel-coaching.

Onze mentale verwaarlozing: psycholoog Kees Kraaijeveld

Hoewel depressie en burn-out volksziektes zijn geworden, blijft de aandacht voor mentale gezondheid achter. De helft van de Nederlanders heeft geen hoger doel meer in het leven. Terwijl niets beter werkt bij tegenslagen in het leven, dan het hebben van een doel waarvoor je leeft. Tijd om dat te veranderen, stelt psycholoog Kees Kraaijeveld in #BrainwashTalks van @brainwashonline.

Pin It on Pinterest