Deel 3: Ik wil minder pijn ervaren in de keuzes die ik maak in mijn relaties

Nu een antwoord op MICRO (individueel) niveau. Klik op de links om te lezen welke uitdagingen ik zie op Macro of Meso niveau.

Op MICRO niveau.

Hoe maak ik de keuzes die het beste bij mij passen en op lange termijn ook nog goed voelen, terwijl ik in verbinding blijf met mijn omgeving? Ik ervaarde veel pijn bij bepaalde keuzes die ik heb gemaakt en de pijn bleef soms lang naeppen. Hoe kan ik jaren relatief veel geïnvesteerd hebben in mijn persoonlijke ontwikkeling en toch vaak als het er op neer komt, in de interactie met andere mensen, de verkeerde beslissing neem.

Ik heb op jonge leeftijd op een aardig niveau gezwommen en judo geoefend en bij top werkgevers mogen werken en met mooi programma’s mogen meedoen. In al deze contexten heeft men veel in mijn persoonlijke ontwikkeling geïnvesteerd. Waarom is het dan toch zo moeilijk om onder spanning de juiste beslissingen te maken die goed zijn voor alle betrokkenen? Egoïstisch kiezen dat beheers ik wel.

De meeste lessen en trainingen die ik heb gehad zijn gebaseerd op twee manieren van leren en ontwikkelen, namelijk introspectie en affirmatie. Dit zijn vrij individiualistische manieren van leren. Pas in de interactie met anderen kun je daadwerkelijk toepassen wat je hebt geleerd. Maar toch lukt het ons vaak niet. In dit boek leg ik de methode social deep learning uit. Social deep learning is mensen bewust zien als mentoren die een levensles komen brengen.
Iedereen zien als mentor is een levenshouding. Vervolgens geeft ik antwoord op de vraag hoe je de veiligheid als eerste stap kan creëren om het leren mogelijk te maken. Leren op zielsniveau niet op kennis en vaardigheidsniveau.