TikTok naar volwassenheid

Vandaag viel me op NOS.nl een bericht over TikTok op. Het ging erover dat jongeren de APP in het begin vooral gebruikte voor grappige (dans)challenges, maar dat er nu een trend is ontstaan om mensen te helpen. Het is een plek geworden waar veel advies en voorlichting wordt gegeven. Zo is er de Nederlandse tiktokker Kars, die met zijn broertje Ties, die het syndroom van Down heeft, vooroordelen bestrijdt.

De natuurlijke vertrouwensband tussen volgers en influencers begint daarmee op vriendschappen die in real life worden gemaakt te lijken. Die zou je ook om advies vragen en hun mening is belangrijk voor me.

Het bevestigd voor mij in elk geval dat we met iSeekMe iets raken waar echt behoefte aan is. Mocht je nu niet weten waar ik het over heb, check onze missie, of laten we even contact hebben.

Rob

Het NOS bericht vind je hier: https://lnkd.in/gZ2Ba6E

TikTok erkent nieuwe volwassenheid

Onze primaire focus ligt op het beschermen van onze community tegen schadelijke inhoud en gedrag, terwijl we tegelijkertijd een inclusieve en body positive boodschap ondersteunen.

Daarom werkt het platform samen met creators, partners en (geestelijke) gezondheidsorganisaties “om deze boodschap over te brengen”. TikTok staat ook geen advertenties voor gewichtsverlies en soortgelijke producten toe.

YouTube-video van tiktokker @thistrippyhippie met Gilles de la Tourette: