In Rotterdam hebben alle jongeren een netwerk van mentoren

Vind jij het ook gek dat ‘the war on talent’ heviger dan ooit woedt en dat aan de andere kant steeds meer jongeren kampen met mentale klachten, studiekeuzestress, bore – en burn out enz. Dit is een groot maatschappelijk probleem die we samen moeten oplossen.

Vanuit iSeekMe zijn we een onafhankelijk mentor platform aan het oprichten in Rotterdam. We helpen organisaties, scholen en stichtingen met opzetten van een mentoren netwerk en wij verbinden al die netwerken met elkaar.

  1. We kunnen grote groepen jongeren helpen op een manier dat past bij hun belevingswereld.
  2. Organisaties leveren mentoren aan. 2 mentor is 2 learn twice; anderen iets leren is de snelste manier om zelf iets te leren. Voor de vakidioten onder ons, zie de leerpiramide van Bales. 
  3. Organisaties kunnen op deze manier talenten scouten.

Hoe gaaf zou het zijn als het ons lukt deze maatschappelijke innovatie voor elkaar te krijgen in Rotterdam?!

 

Onze strategie 

Stel je voor

Het gebruik van social media is onder jongeren dit jaar weer toegenomen. Zij spenderen nu gemiddeld 160 minuten per dag op sociale media. Hoe mooi zou het zijn als wij met het gemak waarmee deze jongeren met social media omgaan wij ze kunnen helpen aan een netwerk van mentoren en zij zo kunnen werken aan hun eigen sociaal emotionele ontwikkeling.

Stel je voor dat iemand vanaf de bank in contact kan komen met een mentor die voor dezelfde levensvragen heeft gestaan als zij nu staan? Stel je voor dat iemand met hetzelfde gemak als waarmee iemand op een post van een ander reageert, nu zijn of haar levenservaring deelt met jongeren? En dat er een mooie conversatie ontstaat binnen een netwerk van mentoren en jongeren zodat jongeren diverse perspectieven aangeboden krijgen, daarvan kunnen leren en keuzes kunnen maken die goed bij hun passen. 

Welke stappen gaan wij zetten:

  1. We maken kennis.
  2. Bedrijven zoeken intern een aantal leergierige en nieuwsgierige collega’s op die in een fase van hun leven zitten dat ze kennis willen overdragen aan anderen.
  3. Wij trainen deze mensen zodat ze op een dieper sociaal emotioneel niveau een mentor voor jongeren kunnen zijn.
  4. Wij brengen de techniek in waar organisaties en mentoren en mentees elkaar kunnen vinden.
  5. Wij zorgen voor de community management met inspirerende content om mensen met elkaar te verbinden en met elkaar in beweging te brengen.
  6. Samen scouten we talenten en helpen we organisaties hun vacatures te vullen met goed gemotiveerde mensen die in het bezit zijn van een netwerk van mentoren om hun scherp te houden. 

En nu de hamvraag; wat kost dit?

Afhankelijk van de grootte van de organisatie en hoe intensief we de samenwerking aangaan, zal het tussen de 5K en 20K zijn. 

Spreek het je aan?

Spreekt dit verhaal jou aan en sta je open voor HR innovatie? Neem dan zeker even contact met ons op of plan direct een afspraak in onze agenda (rechtsboven). 

Maak een afspraak

Spreekt dit verhaal jou aan en sta je open voor HR innovatie? Neem dan zeker even contact met ons op of plan direct een afspraak in onze agenda.