5 tips om anderen te inspireren met je iSeekMe profiel

Het aanmaken van je iSeekMe profiel doe je niet zomaar ‘even’ en hoeft ook zeker niet meteen perfect. Take your time, en maak gebruik van deze tips voor een goed en inspirerend profiel.

Tip 1
Een goede header foto staat symbool voor je persoonlijkheid

Tijdens een training nam iemand ooit een foto van zijn koksmes mee. Zijn uitleg was: “Ik heb een botte en een scherpe kant. Naast dat ik lomp kan zijn heb ik een verzorgende kant. Ik vind het fijn en rustgevend om voor anderen te koken”.

Tip 2
Relax neem jezelf en je ambitie niet al te serieus

Wij horen je al denken: ’Hoezo niet te serieus? Ik geef mijzelf hier behoorlijk bloot dus het moet goed zijn.’ Dat klopt, maar jouw ambitie is niet in beton gegoten. Je gaat deze vaker aanpassen, doordat je geïnspireerd wordt door je mentoren en omdat je ouder en wijzer wordt ;-). Binnen iSeekMe werken we met versies, zodra je klaar bent om al die feedback te verwerken, creëren je een nieuwe versie van je ambitie. Zo zie je waar je vandaan komt, zie het als een groeidocument.

Tip 3
Je ambitie als verhaal

Wat bedoelen wij met het woord ambitie binnen iSeekMe? Ambitie is het verhaal dat jouw leven betekenis geeft, wat jou drijft. Een ander mooi woord is ‘purpose’, of ‘ikigai’.

Probeer je ambitie als een verhaal te formuleren. Verhalen raken ons onderbewuste omdat ze onze verbeelding aanspreken. Een goed verhaal bevat een stukje verleden, heden en toekomst inclusief de persoonlijke kwaliteiten die jou daarheen gaan helpen. Probeer je verhaal zo Concreet Haalbaar én Inspirerend mogelijk te formuleren. Meer hierover in deze blogs:

Tip 4
Een ambitiefoto die een emotie aanspreekt is sterker

Emoties zijn de belangrijkste drijfveer voor ons gedrag. Emoties brengen mensen in beweging. Wat voel je als jouw ambitie realiteit wordt, welk emotie roept dat bij je op? Kun je een foto vinden als metafoor voor deze emotie. Of misschien heb  je zelf wel een foto van een moment dat je je zo voelde.

Tip 5
Find a mentor, be a mentor

Gekoppeld aan jouw levensfase is het zeer waarschijnlijk dat je een vraag of een aanbod hebt. Jongeren hebben eerder een vraag en de meer ervaren mensen hebben eerder een aanbod. Binnen iSeekMe is iedereen een mentor ongeacht jouw levensfase. Leren gaat sneller in een gelijkwaardige relatie. In elke fase van je leven heb je een leervraag maar heb je ook ervaring om door te geven. Mensen komen met een reden in jouw leven dus vraag je af, wat kan ik anderen leren en wat wil ik leren? Formuleer dat hier.

Over het hoe en waarom van de APP