hoe het begon

A short history of iSeekMe

^
2020
 • Support our mission
 • Het platform iSeekMe kan niet worden gerealiseerd zonder grote investeringen. We zoeken partners die willen helpen onze droom te realiseren. Dus we gooien het over een andere boeg. ‘Don’t sell the product. Sell the dream.’ Aan ons de uitdaging creatief te zijn. Hoe gaan we verder tractie maken, hoe vragen we op creatieve wijze meer van ons team. Zoeken naar partnerships en mensen die onze zienswijze ondersteunen.
  Onze missie is persoonlijke ontwikkeling te democratiseren, dus voor iedereen toegankelijk en betaalbaar maken. Met als doel dat iedereen kan leren gebruik te maken van echte keuzevrijheid. Echt ‘vrij’ zijn zorgt ervoor dat we meer hebben vertrouwen in onszelf en van daaruit meer vertrouwen in de ander.
^
2018

Launching customer

 • Heel trots zijn we met Gemeente Den Haag als launching customer. Via het traineeprogramma helpt Gemeente Den Haag ons al diverse jaren met het online en offline testen van iSeekMe en de CHI-ambitie in verschillende versies. We krijgen veel feedback van de trainees.
^
2019

Mooie inzichten

 • De eerste reacties zijn oké, maar er is onvoldoende budget om de verbeteringen door te voeren. Wel krijgen we enorme inzichten dankzij de eerste gebruikers. Investeren in ICT kost bijzonder veel geld. Er komt zoveel bij kijken: je moet niet alleen de techniek inrichten, maar ook de psychologie van mensen begrijpen en inzetten. En de privacy bewaken. Want als we een ding zeker wisten en weten, dan is het dat privacy bovenaan staat van de prioriteitenlijst.
^
2017

 De eerste versie

 • Samen bouwen we, met bloed, zweet en tranen, een eerste en tweede werkende versie van iSeekMe.
^
2016

Onderzoeken

 • Samen met de Hogeschool Leiden, faculteit Toegepaste Psychologie, doen we onderzoek naar de meerwaarde van een CHI (Concreet, Haalbaar en Inspirerende) geformuleerde ambitie. 
^
2015

Samenwerking

 • Opgeven van deze droom was niet een optie. Vervolg was een zoektocht naar een gepassioneerde ICT-partner. De les was tenslotte “Schoenmaker, houd je bij je leest”. Steven verkoopt een deel van zijn bedrijf aan Mark en Rob van Polder Knowledge. Zij worden zijn ICT-partner
^
2014

Eerste poging

 • In 2014, na jaren van zoeken, vindt Steven een eerste opdrachtgever om te starten met het iSeekMe platform. Helaas mislukt deze poging. Achteraf gezien was het project te groot opgezet, Steven is geen programmeur en maakt fouten in opzetten van het ICT-project. Door een ‘wisseling van de wacht’ bij de eerste opdrachtgever werd het project geannuleerd en dit kostte Steven bijna de kop
^
2013

Schaalbaarheid

 • Als je veel mensen wilt betrekken, biedt ICT een oplossing. En, wonder boven wonder, iSeekMe als domeinnaam vrij! Heb je ooit eens geprobeerd een vrije domeinnaam .com te vinden? Wow. Dat is dus echt lastig. Ook in 2014. Dit voelde als een signaal dat dit de juiste weg was.Checkvraag: leg jij de link met ICQ? Dan weet ik hoe oud je bent 🙂
^
2012

1000+ kids

 • In 2012 en 2013 loopt er een pilot project met ruim 1000 kinderen op zijn geboorte-eiland Curaçao. De inzichten en ervaringen zijn zo waardevol dat Steven dit groter wil aanpakken. Echter, het maken van een boek is kostbaar en moeilijk schaalbaar. Dus geen oplossing om veel mensen een kans te bieden voor het inrichten van de eigen zoektocht.
^
2010

Eerste stappen

 • Een investering van veel tijd en geld. Met TNO en Universiteit Utrecht zoek naar een methode om persoonlijke ontwikkeling van mensen te versnellen, schaalbaar en betaalbaar te maken.
^
2007

De missie

 • Steven ontdekt zijn missie dat persoonlijke ontwikkeling voor iedereen toegankelijk moet zijn. Net zoals het geschrift ooit gedemocratiseerd is. Lang geleden. Google maar even hoe lang geleden 😉 En onderzoek dan ook even hoeveel welvaart, kansen, stappen in gelijkheid dat heeft gebracht!
^
2003

Niet voor iedereen

 • Vroegtijdig en vanuit positiviteit je persoonlijke zoektocht starten is een luxe in onze samenleving. De meeste mensen kunnen het niet betalen, weten niet dat het bestaat of krijgen het pas aangeboden als ze vastgelopen zijn.
^
1998-2000

Weer bevoorrecht

 • Na zijn studie wordt hij trainee bij een groot telecombedrijf. Opnieuw ontvangt hij veel investering in zijn ontwikkeling. Al snel ontdekt hij dat de hoeveelheid geld en energie die in zijn ontwikkeling is gestoken bovengemiddeld is. Niet iedereen heeft dit geluk.
^
1995-1996

Breed kunnen kijken

 • Wilde fysiotherapie gaan studeren in Nederland maar werd uitgeloot. Escape optie werd Technische bedrijfskunde. Bij toeval raak. Na deze brede studie waarmee je van alles iets weet maar net niks kunt, vervolgde Steven zijn zoektocht. ‘Wat kan ik goed, voor wie wil ik iets oplossen en in wat voor soort bedrijf?’
^
1989

Bevoorrecht

 • Een hele sportieve jeugd. Door zijn sterke fysiek behoort Steven tot het nationale team van Curaçao met judo en zwemmen. Vanaf een jonge leeftijd heeft hij daardoor toegang tot mental coaching en leert hij doel te stellen.
^
1994

Een veilig thuis

 •  Een echte mengelmoes van culturen, sociale klassen en opleidingen. Nergens echt ‘thuis voelen’ behalve thuis. Thuis gaf de veiligheid om buiten te kunnen exploreren. Laatste  foto thuis voor vertrek naar Nederland.NL.
^
1973

De bron

 • Steven, een jongetje dat zich anders voelde. Maakte en droeg in zijn jeugd op het tropische Curaçao konijnenpantoffels. Waar de meeste jongeren bezig zijn met erbij horen, was het voor Steven belangrijker origineel te zijn.

   Nieuwsgierig naar de pantoffels avant la lettre?

  Pin It on Pinterest