Selecteer een pagina

BewegingVeroorzakers

De Sprong van Inhoud naar Leiderschap

Leergang Leidinggeven | Essentie | Editie 2019-2020

Welkom!

Met je deelname aan de Leergang Leidinggeven neem je een mooie volgende stap in je leiderschapsontwikkeling. Een reis van leren over jezelf, en hoe je anderen kunt helpen het beste uit zichzelf te halen.
Deze omgeving is er om tussen de sessies door samen te kunnen reizen. We delen onze leiderschapsambitie en de stappen die we willen zetten -naar aanleiding van de sessies, of door inzichten die je in het werk of privé opdoet. We helpen elkaar door de goede vragen te stellen die onze ambitie helderder maakt. Het belangrijkste is dat we de meerwaarde van deze omgeving samen creëren.

Deel. Help. Inspireer.

Praktische zaken

Data en locaties Leergang Leidinggeven | Essentie | Editie 2019-2020

Voorbereiding volgende sessie

Terugkoppeling-momenten (video)

Ter inspiratie: blogs iSeekMe

Feel the fear and do it anyway

Ik geloof het wel. Dat je dromen dichterbij komen als je ze deelt. Dat je sneller leert als je anderen toestaat je te helpen. Dat iedereen onzekerheden heeft en dat die van mij heus niet uniek zijn. Dus ik vind het geen probleem om mensen uit te nodigen om mij te helpen mijn ambitie te verwezenlijken. Zeg ik tegen mezelf. Maar ik wacht toch nog even. Ik denk er nog eens goed over na. Ik scherp het nog wat aan. Ik zorg dat ik al wat stappen in de goede richting heb gezet. En dan, daarna, nodig ik anderen uit. Geen probleem. Zeg ik tegen mezelf. Herkenbaar?

CHI-ambitie, het mooiste cadeau wat je jezelf kan geven

Innerlijke rust is, volgens mij, het allermooiste cadeau dat ik mezelf heb kunnen geven. En dat gun ik iedereen. Wat ik zelf miste is een pragmatische niet zweverige methode om mezelf te ontdekken en te ontwikkelen. Als nu een moment is dat je hierdoor geïnspireerd wilt worden, deel ik graag mijn inzichten met je.

4 snelle tips om jouw ambitie te starten

Wat is jouw ambitie? Er is een grote kans dat je dit (nog) niet Concreet, Haalbaar en Inspirerend (CHI) genoeg hebt geformuleerd. Vanuit onze ervaringen hebben we 4 tips voor je op een rijtje gezet.

Mijn CHI-ambitie, privé of zakelijk

Een vraag die mensen mij vaak stellen als ik ze vraag naar hun ambitie: “Bedoel je mijn zakelijke of mijn privé ambitie?” Ik zeg altijd: “Schrijf maar op wat als eerste in je opkomt. Er bestaat in deze geen goed of fout, het zegt hooguit iets over waar je focus momenteel ligt.”

Versiebeheer van je CHI-ambitie

Onze ervaring leert dat mensen die regelmatig bewust reflecteren over hun CHI-ambitie sneller groeien. Wij stimuleren jou daarom om steeds nieuwe versies te maken van je CHI-ambitie.

Pin It on Pinterest