Selecteer een pagina

A short history of iseekme

The journey of Steven de Lira, founder iSeekMe
MissieContact

Support our mission

We zoeken partners die willen helpen onze missie te realiseren.
Onze missie is sociaal-emotionele ontwikkeling te democratiseren, dus voor iedereen toegankelijk en betaalbaar maken. Met als doel dat iedereen kan leren te verbinden en creëren van diepere niveau. Bij je nieuwsgierig naar hoe deze grote missie is ontstaat? Scrol verder.

2020

Mooie inzichten

De eerste reacties zijn oké. We krijgen mooie inzichten dankzij de eerste gebruikers. Investeren in ICT kost bijzonder veel geld. Er komt zoveel bij kijken: je moet niet alleen de techniek inrichten, maar ook de psychologie van mensen begrijpen en inzetten. En de privacy bewaken. Want als we een ding zeker wisten en weten, dan is het dat privacy bovenaan staat van de prioriteitenlijst.

2019

Launching customer

Heel trots zijn we met Gemeente Den Haag als launching customer. Via het traineeprogramma helpt Gemeente Den Haag ons al diverse jaren met het online en offline testen van iSeekMe en de CHI-ambitie in verschillende versies. We krijgen veel feedback van de trainees.

2018

De eerste versie

Samen bouwen we, met bloed, zweet en tranen, een eerste en tweede werkende versie van iSeekMe.

2017

Meten is weten

Samen met de Hogeschool Leiden, faculteit Toegepaste Psychologie, ontwikkelen we methode om de sociaal emotionele ontwikkeling van grote groep mensen te meten. De essentie is een CHI (Concreet, Haalbaar en Inspirerende) geformuleerde ambitie.

2017

Je kan het niet alleen

Opgeven van deze droom was niet een optie. Vervolg was een zoektocht naar een gepassioneerde ICT-partner. De les was tenslotte “Schoenmaker, houd je bij je leest”. Steven verkoopt een deel van zijn bedrijf aan Mark en Rob van Polder Knowledge. Zij worden zijn ICT-partner.

2015

Eerste poging

In 2014, na jaren van zoeken, vindt Steven een eerste opdrachtgever om te starten met het iSeekMe platform. Helaas mislukt deze poging. Achteraf gezien was het project te groot opgezet, Steven is geen programmeur en maakt fouten in opzetten van het ICT-project. Door een ‘wisseling van de wacht’ bij de eerste opdrachtgever werd het project geannuleerd en dit kostte Steven bijna de kop

2014

Veel mensen helpen

Als je veel mensen wilt betrekken, biedt ICT een oplossing. En, wonder boven wonder, iSeekMe als domeinnaam is vrij! Heb je ooit eens geprobeerd een vrije domeinnaam .com te vinden? Wow. Dat is dus echt lastig. Ook in 2014. Dit voelde als een signaal dat dit de juiste weg was.Checkvraag: leg jij de link met ICQ? Dan weet ik hoe oud je bent 🙂

2014

1000+ kids

In 2012 en 2013 loopt er een pilot project met ruim 1000 kinderen op zijn geboorte-eiland Curaçao. De inzichten en ervaringen zijn zo waardevol dat Steven dit groter wil aanpakken. Echter, het maken van een boek is kostbaar en moeilijk schaalbaar. Dus geen oplossing om veel mensen een kans te bieden voor het inrichten van de eigen zoektocht.

2013

Onzekerheid

Hoe ga je zo iets groots aanpakken? Dus er er was veel twijfel en onzekerheid. Bij twijfel niet doen, maar schakel de wetenschap in. Met bijna een € 100.000 aan subsidie doe ik paar mooie onderzoeken met TNO en Universiteit Utrecht naar hoe we stijladaptief systeem kunnen bouwen. Van 2008 – 2011 heb ik mooi opleinding gehad in wat mensen drijft en beweegt. Duurste master opleinding ever 😉

2010

De missie

All deze ervaringen inclusief, uitdagingen in relationele sfeer versterken het gevoel van onrust die komen bij een live changing moment, ‘wie ben ik?”en ‘waar hoor ik thuis’?.  Gelukkig heb ik altijd mooie mensen mogen ontmoeten die mij hebben gelopen in mij zoektocht. Maar de meeste mensen hebben niet zoveel geluk.  Dus we moeten sociaal emotionele ontwikkeling democratiseren. 

2008

Mooooiste inzicht

Met het concept  ‘Shouderklopje.nu’ mag ik veel mensen spreken over wat ze echt belangrijk vinden, wat ze echt missen en hun mooiste momenten.  Weet jij wat de rode draad is van de duizenden schouderklopjes wat ik mocht uitdelen? Wij zijn sociale wezens en dat we gaan bloeien en grooien door oprecht persoonlijke aandacht en waardering!

2006

Weer bevoorrecht

Na zijn studie wordt hij trainee bij een groot telecombedrijf. Opnieuw ontvangt hij veel investering in zijn ontwikkeling. Al snel ontdekt hij dat de hoeveelheid geld en energie die in zijn ontwikkeling is gestoken bovengemiddeld is. Niet iedereen heeft dit geluk.

1999

Gekke cariere move

In 2002 als de telecom bubbel in klapt,  maak ik op dat moment voor mijn gevoeleen gekke carrière  switch. Ik wordt operationeel manager industrie en MT-lid bij een socialewerkplaats.  Vrieden en kennis maken stomme grapjes, waardoor ik mij op dat moment een beetje  schaamde voor mijn werk. Achteraf gezien 1 van de beste beslissingen ever. 

2002

Weer bevoorrecht

Na zijn studie wordt hij trainee bij een groot telecombedrijf. Opnieuw ontvangt hij veel investering in zijn ontwikkeling. Al snel ontdekt hij dat de hoeveelheid geld en energie die in zijn ontwikkeling is gestoken bovengemiddeld is. Niet iedereen heeft dit geluk.

1999

Breed kunnen kijken

Wilde fysiotherapie gaan studeren in Nederland maar werd uitgeloot. Escape optie werd Technische bedrijfskunde. Bij toeval raak. Na deze brede studie waarmee je van alles iets weet maar net niks kunt, vervolgde Steven zijn zoektocht. ‘Wat kan ik goed, voor wie wil ik iets oplossen en in wat voor soort bedrijf?’

1995

Een  veilig thuis

Een echte mengelmoes van culturen, sociale klassen en opleidingen. Nergens echt ‘thuis voelen’ behalve thuis. Thuis gaf de veiligheid om buiten te kunnen exploreren. Laatste  foto thuis voor vertrek naar Nederland.

1994

Bevoorrecht

Een hele sportieve jeugd. Door zijn sterke fysiek behoort Steven tot het nationale team van Curaçao met judo en zwemmen. Vanaf een jonge leeftijd heeft hij daardoor toegang tot mental coaching en leert hij doel te stellen.

1985

De bron

Steven, een jongetje dat zich anders voelde. Maakte en droeg in zijn jeugd op het tropische Curaçao konijnenpantoffels. Waar de meeste jongeren bezig zijn met erbij horen, was het voor Steven belangrijker origineel te zijn.

Nieuwsgierig naar de pantoffels avant la lettre?

1973

Pin It on Pinterest

× Hoe kan ik je helpen? Available from 08:30 to 22:00